zondag 10 januari 2010

Alternatieve halve marathon van Egmond

Het is de eerste keer in 37 jaar dat de halve Marathon van Egmond is afgelast.Toch lopen vandaag ca. 2000 lopers een alternatieve tocht langs de Noordzee.
In Kiel Windeweer hebben we het Kieldiep om langs te lopen en Hoogezand heeft in Meerwijck een strandje, bos en heuveltjes. En met het prachtige open sneeuwlandschap en de koude noordoostelijke wind erbij heb je een geweldig parcours voor een halve marathon dat het Egmondgevoel geeft...
Het maakt bovendien niet uit waar je loopt, als je dit kunt doen met een paar maatjes.

Sjirk, André en ik lopen vanuit Kiel Windeweer naar Ronald en Conrad in Hoogezand om gezamelijk een stuk te gaan hardlopen in plaats van de klassieker van Egmond aan Zee.
We dopen hem om tot 'de 25 km van Kiel Hoogezand im Schnee'.
De besneeuwde paden zijn goed begaanbaar. In de verse sneeuw vooral.
Het geeft dat prettige knerpende geluid in het ritme van het lopen. Op sommige stukken is het wel glad en af en toe maken we een sprongetje over een kleine sneeuwduin, maar er zijn geen valpartijen geweest.
Het is jammer dat niemand een camera bij zich heeft om alles vast te leggen. Rinus Running maar eens vragen hoe hij dit doet.
We voelen ons goed en vragen ons af hoe we het in de wedstrijd gedaan zouden hebben vandaag.
Dat zullen we nooit weten. Voor een tijdmeting wachten we op de halve marathon van Haren
(of  Dokkum) in maart. Maar daarvóór hebben enkele Kielrunners de 30 km van de Groet Uit Schoorl Run op de kalender staan. Na de Siberische loop van vanmiddag moet dat wel goed komen.

1 opmerking:

  1. Jammer van Egmond en jullie hebben er toch een mooi loopje van gemaakt.
    En de camera(fototoestel) neem ik gewoon mee in mijn heup drinkgordel(voorste vakje).
    Veel plezier.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen