zaterdag 10 april 2010

33162 stappen verder

Dat is de afstand die ik vandaag heb afgelegd. In 3:29:30...  Wat ben ik hier wijzer van geworden?
Allereerst heb ik mezelf moeten dwingen te starten met een loopsnelheid van 10,3 km/uur.
Een uur lang bleef ik het gevoel houden me in te moeten houden. Daarna had ik het tempo te pakken.
Na twee uur lopen wist ik niet hoe ver ik gelopen had, omdat ik in Eext het Drenthepad gekozen had totaan Anloo.Ik kon het niet laten...
Schitterend! Deze variant is pas echt ' Aede's favorietje'(vergelijk de route op de pagina 'looproute' op de homepage van de Kielrunners.) Is alleen waarschijnlijk al gauw 2 km langer...Dit verklaart de gemiddelde snelheid van 10.4 km/uur die mijn hartslagmeter bleef vasthouden. Ook nadat ik anderhalf uur lang sneller heb gelopen... Misschien is het apparaat in de war van die wilde trails in het Drentse Aa gebied. Enfin, het is de eerste loop met dit ding. Het aflezen ging lastiger naarmate ik me sneller ging bewegen. Hoe het ook zei, mij een biet, ik heb heerlijk gelopen. Ik ben erg tevreden over het feit dat ik na ca. 20 km kon versnellen en daardoor aankwam in een tijd dievolgens schema gewenst was.
Zou deze strategie in Enschede werken?
Op looptijden.nl kun je een optimaal schema laten maken. Eentje waarbij je vlot start en rustig finisht, eentje waarbij je rustig start en vlot finisht of een vlak schema.
In het laatste geval kun je er voor kiezen met de 'hazen'mee te lopen. Lopers met gekleurde balonnen, die een bepaalde eindtijd in een vlak schema lopen:
3:15     rood3:30     donkerblauw
3:45     geel4:00     paars4:15     oranje
4:30     groen


In mijn geval zou ik (volgens schema...) moeten starten in 5:15 min/km en na 21 km totaan de finish gemiddeld 4:43  min/km moeten lopen om een eindtijd van 3:30 te halen. We zullen zien. Lijkt me best pittig. Vooral als het werken met schema's niet mijn tweede natuur is...

PS: De sokken van het merk Crivit hebben het goed gedaan. De sportdrank op basis van Fantomalt en Roosvicee ook.

1 opmerking: