donderdag 8 april 2010

test of het klopt...

Hardlopen begint met een paar goede loopschoenen. Eenmaal besmet met het loopvirus ga je je eerste setje loopkleding aanschaffen en uitproberen. Er is op dit moment veel keus. Het is opletten of het functioneel is of alleen maar luxe of mode. Natuurlijk zou je op blote voeten kunnen rennen in een katoenen shirt en short. Ik ben echter blij met mijn beschermende Asics en kleding die het zweet keurig afvoeren. En ja, ik ben ook best een beetje ijdel. En als ultraloper mag ik ook wat beter voor mezelf zorgen, m.a.w. kwaliteit is dan ook belangrijk om plezier te beleven aan je hobby.
Mijn nieuwe cap blijkt fantastisch te zitten, waait niet af. Morgen gaat die dus mee op de 32 km-training. En ik waag het erop om Coolmax sokken van 3 euro te testen. Sokken kun je nooit genoeg hebben. Zijn overigens minstens zo belangrijk als schoenen!
De bedoeling is 22  van de 32 km  in 5:50 min/km te lopen en 10 km in 5:15 min/km. Dat is dus respectievelijk  in 10,3 km/uur en 11,4 km/uur. Waarom die kilometers per uur?
Dat is simpelweg omdat mijn nieuwe - ja, ja- hartslagmeter ( ook van de Aldi voor maar 23 euro...)de snelheid in km/uur aangeeft. Geen GPS uiteraard, maar d.m.v. een pedometer. Ik heb vanmiddag een kilometer hardgelopen en een kilometer gewandeld om mijn nieuwe speeltje te 'calibreren' ( deze term stond in het boekje) ; het apparaat weet nu mijn gemiddelde paslengte tijdens het wandelen en tijdens het hardlopen. Morgen dus maar eens zien wat er van klopt. De hartslagmeter meet de hartslagfrequentie- het is te hopen dat die goed klopt-  maar dus ook de afstand en snelheid. Hopelijk is de afwijking niet te groot. Want dan kan ik er werkelijk iets mee.
Op de Long Slow Distance is met name de gemiddelde snelheid van belang. Ook die geeft hij aan.
Ik moet er alleen om denken alles na de training te resetten (voor de volgende training).

1 opmerking:

  1. Zo te lezen ben je er helemaal klaar voor en een beetje knappe kleding is wel belangrijk bij het lopen!.
    Groet rinus.

    BeantwoordenVerwijderen