dinsdag 8 maart 2011

YoursTruly50K


Met de 60 van Texel in het vooruitzicht heb ik in Glimmen op 27 februari meegelopen met de Drents Friese Woldrunners om een zgn. Long Slow Distance te doen.
Lang kon hij zijn, want het was mogelijk om 12 rondes te lopen om op 50 km uit te komen. Ik had me voor 25 km aangemeld om te kijken hoe ver ik zou komen. Een afstand van ca. 40 km moest er op basis van mijn trainingsvorderingen wel inzitten.
Zo startte ik om 11 uur in de mist in de omgeving van de Drentsche Aa in de buurt van Haren. Een mooi parcours over zowel verharde als onverharde wegen en aardig vlak.
Een belangstellende kritische toeschouwer opperde dat ik meer geschikt was voor berglopen. Of ik mee deed aan de TDS. Een bergloop bij de Mont Blanc in augustus.
Ze - ze blijkt Ann te heten- vertelde dat ze had genoten om mij te zien lopen.
Zelf voelde ik me vandaag opperbest. Zonder hartslagmeter of stopwatch ben ik ergens achteraan gestart en ik heb voor 't eerst me niet laten verleiden om te snel van start te gaan. Ik had er geen idee van hoe snel ik liep eigenlijk. De bedoeling was ook om rustig zo ver mogelijk te komen. Meestal geven mijn benen wel aan wanneer het genoeg is, maar vandaag leek alles te kunnen. Ik bleef soepel en zonder spierpijn lopen.Van verzuring was ook geen sprake. Pas ergens op het eind realiseerde ik me dat ik zonder problemen heel vlak 50 km zou uitlopen en nog stiekum een pr lopen ook.
Mijn eerste 50km was in Winschoten 2009. Nu liep ik onder de 5 uur, dus ook nog eens op het wedstrijdtempo wat ik voor Texel in mijn hoofd had. Dit voelt goed.

2 opmerkingen:

 1. Een verhaaltje over Ann Lens kun je hier lezen (alleen het emailadres onderaan klopt niet meer): http://www.ultraplatform.nl/vraagbaak/training/192-even-voorstellen-ann-lens.html

  Gelfeliciteerd met je mooie PR. Ik vind het wel grappig hoe jij altijd met getalletjes kunt goochelen: startnummer 31 en dan 13e worden. Leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jannet, ik heb de kleur van de link aangepast, zodat hij zichtbaar blijft.
  Over goochelen met getalletjes:
  Na deze wedstrijd kom ik op een totaal aantal wedstrijdkilometers van 1111 km. En de gemiddelde snelheid is.....ja...11,1 km/uur
  Ik liep de wedstrijd op 27-2-2011. Het aantal dagen van de eerste wedstrijd tot en met de laatste wedstrijddag: 2724 dagen...

  BeantwoordenVerwijderen