maandag 9 mei 2011

De draad oppakken

Nu de zestig van Texel geweest is heb ik mijn doel bereikt: een loodzware ultraloop uitlopen binnen de tijdslimiet van 7 uren.Ik kijk er nog steeds op terug als een wonderlijke ervaring.Een zwaar en mooi parcours. Ja,inderdaad zo'n evenement dat je een keer meegemaakt moet hebben als langeafstandsloper.
Wat nu? Ik heb na 14 dagen niet lopen de draad weer opgepakt. Een lange duurloop van ruim 20 km in 2,5 uur. Meer zat er ook niet in. Het was warm en het strandje bij Meerwijck lag er net zo bij als het strand op Texel: mul dus. Het verschil is dat dit strandje maar een paar honderd meter lang is, perfect voor een training op wisselende ondergronden. Daar hou ik van.
Ik kon het dus niet nalaten om me op te geven voor de 'strandmarathon' in Gieten op 15 juni. Inderdaad, een marathon georganiseerd door de Drents Friese Woldrunners.
Goedkoop, kleinschalig en kleine ronden. Na ieder rondje kun je dus stoppen na de halve marathon, totdat je de hele marathon loopt.
Ik heb nog niet bedacht welke ultraloop mijn volgende zal zijn. Eerst eens kijken of ik de marathon iets sneller zou kunnen lopen. De marathon van Amsterdam zou daarvoor geschikt kunnen zijn.Gieten is een trainingsmarathon. Zo spaar ik lekker door voor de 100marathonclub.

1 opmerking:

  1. Die marathon liep ik vorig jaar. Mooi!
    Nog gefeliciteerd met het uitlopen van Texel. Ik probeerde wel op jouw site te reageren maar dat lukt me vaak niet. Mijn profiel is blijkbaar te moeilijk.

    Groet

    Jannet

    BeantwoordenVerwijderen