vrijdag 17 mei 2013

Fun in 1e Run van Kiel-Windeweer


Het is dorpsfeest met als thema ‘landen’.
De loopgroep ‘SVK Runners’ kan met Stichting Dorpsevenementen Kiel-Windeweer de eerste Run van Kiel-Windeweer organiseren op de vrijdag na Hemelvaartsdag.
Dat ze meer kunnen dan hardlopen alleen, laten ze donderdag al zien in de optocht. Op hun praalwagen wordt de Kiel-Athlon verbeeld, die speciaal voor de dorpsbuurten zal worden georganiseerd. Dit is een lichte versie en een eigen variant op de triatlon, bestaande uit fietsen, peddelen en – hoe kan het ook anders-  hardlopen.
Zes teamleden nemen één van deze onderdelen voor hun rekening. Dit doen ze niet gelijktijdig, maar in een estafette, dus na elkaar. De coach is als zevende teamlid de verbindende factor en zorgt dat iedereen op tijd staat opgesteld bij de start in de feesttent en geeft als stokje een stempelkaart door aan de sporter, die aan de beurt is om te
knallen. Om de  druk op het parcours te vermijden wordt er in drie groepen, bestaande uit vier teams, gestart.
Maar voordat de in totaal 12 teams in beweging komen, mogen eerst alle kinderen van de basisschool hun beste beentje voorzetten in de KIDSRUN: 27 kinderen rennen door de feesttent op weg naar een medaille, die 1000, 2000 of zelfs 3000m ver weg is. Dit lukt ze mede dankzij een SVK – warming-up met Mariska Heeres.
Enthousiast commentaar wordt verzorgd door “speaker” Jaap Meijer, ook bekend van  de “ 7 km van Martenshoek.”
Dan zijn de dorpsgenoten aan bod in de KIEL-ATHLON: In de voorronde blijkt het team ‘Hiep Hoi I’ als eerste te eindigen, team ‘Lekker Lui’ als tweede, ‘Leutje Steerns’ als derde en ‘Goudkust’ als vierde. Zij mogen in een finale strijden om de wisselbeker, die traditioneel wordt uitgereikt door Stichting Dorpsevenementen.
De wedstrijd is recreatief, maar dit betekent niet dat er geen strijd is. De teams geven alles wat ze in huis hebben. De jury is en  blijft dus paraat. Het team ‘Goudkust’ gaat uiteindelijk met de wisselbeker naar huis. Team ‘Lekker Lui’ krijgt vanwege hun ludieke kleding de originaliteitprijs: een taart.
De aanmoedigingsprijs- een proefabonnement van de SVK- gaat naar ‘Nieuwe Compagnie’, omdat zij de pech hebben te moeten fietsen op een mountainbike met maar liefst twee lekke banden.
Als slotstuk van dit evenement gaan 44 runners van start voor de RUN van  KIEL, na een warming up van Margriet Swierenga van HealthCity, Hoogezand. Snelste van de drie estafetteteams blijken de Baddedravers uit Annerveenschekanaal in een tijd van 1:39:58  Snelste man op de halve marathon is Jannes Kamphuis uit Bellingwolde met een looptijd van1:34:29.
Athalie Bosma uit Kiel-Windeweer komt als eerste vrouw over de finish in een tijd van 1:57:02. Het parcoursrecord is 15:02 en staat op naam van  Aalf Jager uit Sappemeer.
Alle deelnemers verdienden een medaille. Meedoen is winnen!
Namens de SVK Runners: ‘heel veel dank, allemaal’. We kijken terug op een geslaagd evenement. Op naar een nieuwe Run van Kiel-Windeweer! Zie voor alle uitslagen en foto's :
ZIE OOK PRACHTIGE FOTOREPORTAGE VAN TOLI  : http://www.hardlopenmettoli.blogspot.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten