zondag 10 oktober 2010

10-10-10

De tiende van de tiende van het tiende jaar. Half april moest je je al opgeven om in oktober de 4 Mijl van Groningen te kunnen lopen. Dit jaar werd de inschrijving om tien over tien geopend. Als je moet werken zoals ik, zit je er naast als je in de lunchpauze je nog wilt inschrijven als recreant.
Natuurlijk kun je gokken op een startbewijs van iemand anders of via de Menzis lopen, het is leuker om het dit jaar nóg weer anders te doen, namelijk als VIP voor Maandag(uitzendbureau in de zorg). Dat geluk heb ik.
Geen inschrijfgeld, wel een hapje en drankje vooraf, en een shirt + handdoek. Je gaat wel verplicht met zijn allen op de foto, maar je wordt dan wel met een fleecedeken op je stoel per touringcar naar de start in Haren gereden, waar je direct na de wedstrijdlopers mag starten.
Je zou verwachten dat er dan niemand meer voor je voeten zal lopen, maar de eerste kilometer kom je dan bedrogen uit. VIP-zijn heeft hier niets met looptijden te maken.
Enfin, als je met startnummer 1100 mag starten moet het wel een magische tijd worden.
Mijn chipnummer was bovendien HG2G0WC. Je zou dit als volgt kunnen lezen: Hartelijk Gefeliciteerd To Go (naar de ) wc.
Ok, dit moet ik uitleggen: in mijn laatste 10km wedstrijd moest ik onderweg plassen, wat niet goed bleek te zijn voor een pr.Je kunt beter vooraf naar de wc gaan, wat me vandaag ook lukte. (Een collega moest vandaag onderweg ook nog en kwam een halve minuut na mij over de finishlijn).
Ik wist vandaag een '27-er' (=27 minuten)te lopen. Het werd 27:20 (10 + 10 dus om in stijl te blijven...).
Daarna warm eten: mie met Japanse frituurhapjes en een drankje. Maandag, deze vip-behandeling is top! Mijn plan met de 4 Mijl is gelukt: een persoonlijk record.Ik was 1:27 (!?...) sneller dan mijn snelste tijd van 2008.
I love it when a plan comes together.

3 opmerkingen:

  1. Nou, meneer de VIP, dat hebt U mooi voor elkaar. Een schitterend chipnummer en een prachtige eindtijd. En als je 1.27 die je van je PR hebt afgehaald, optelt kom je tot....1+2+7...=.....tromgeroffel....10!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad gefeliciteerd en de volgende keer niet piesen onderweg!.
    Groet Rinus.

    BeantwoordenVerwijderen